Průvodce týdenním pobytem na Mallorce: Co vidět a navštívit?

fotografie autora Petr Dostál publikováno 25.04.2024 07:00
Palma de Mallorca

Mallorca, jeden z nejkrásnějších španělských ostrovů, pokud plánujete týdenní dovolenou v této krásné destinaci, máme pro vás připravený skvělý itinerář.

Mallorca, jeden z nejkrásnějších španělských Baleárských ostrovů, láká návštěvníky svým pestrým mixem historie, kultury, nádherné přírody a slunečných pláží. Pokud plánujete týdenní dovolenou v této krásné destinaci, máme pro vás připravený skvělý itinerář. Půjčte si auto a vydejte se na dobrodružství po celém ostrově!

Den 1: Palma de Mallorca

Vaše dovolená začíná v hlavním městě ostrova – Palma de Mallorca. Procházejte úzkými uličkami historického centra, navštivte impozantní gotickou katedrálu Panny Marie a prozkoumejte krásný královský palác Almudaina. Nezapomeňte si dopřát chvíli odpočinku u malebného přístavu a ochutnat místní speciality v jedné z útulných restaurací.

Pokud hledáte místo k odpočinku u moře, nedaleko od Palmy najdete krásnou pláž Platja de Palma, která nabízí jemný písek a čistou vodu.

Den 2: Cap de Formentor, Alcudia

Druhý den se vydejte na sever ostrova k mysu Cap de Formentor, kde budete obklopeni úchvatnými výhledy na moře a skalnaté útesy pohoří Serra de Tramuntana. Poté pokračujte do města Alcudia, kde můžete prozkoumat starobylé hradby obklopující historické centrum města.

Relaxujte na oblíbené pláži Playa de Alcudia s jemným pískem a průzračnou vodou, ideální pro rodiny s dětmi.

Cap de Formentor

Den 3: Arta, Cala Ratjada, Manacor

Další den zamiřte na východ k městu Arta, kde si můžete prohlédnout místní trhy a navštívit starobylé památky. Poté pokračujte do přímořského letoviska Cala Ratjada, kde si užijete slunce a moře. Místní pláže ocení především milovníci šnorchlování. Na závěr dne se zastavte v Manacoru, známém svou výrobou perel. Nezapomeňte si tak přivézt originální suvenýr ze svých cest.

Co nevynechat: Nedaleko této oblasti se nachází také jeskyně, které jsou známé pod názvem Cuevas del Drach. Nachází se v nich podzemní jezera, na kterých se pořádají i koncerty živé hudby. Nenechte si ujít tento zážitek!

Den 4: Andratx, Sant Elm

Prozkoumejte západní pobřeží a navštivte malebné městečko Andratx. Poté pokračujte k vesničce Sant Elm, odkud můžete podniknout výlet lodí k ostrovu Sa Dragonera, chráněné přírodní rezervaci.

Den 5: Sa Calobra, Torrent de Pareis

Tento den bude plný dobrodružství v přírodě. Vydejte se do údolí Sa Calobra a prozkoumejte skalnaté útesy a malebné zátoky. Nezapomeňte navštívit nejznámější kaňon ostrova – Torrent de Pareis. V tento den ale dbejte zvýšené opatrnosti, silnice k zátoce je úzká a klikatá a v pozdních ranních hodinách se hemží dalšími návštěvníky.

Torrent de Pareis

Den 6: Deia, Valldemossa

Pokračujte po západním pobřeží a zastavte se ve vesničce Deia, která je známá svými uměleckými kořeny. Deia je ukrytá v horách a proto se vám i na tomto místě budou skýtat nádherné výhledy do okolí. Poté navštivte Valldemoso, kde si můžete prohlédnout historický kartouzský klášter a procházejte se jeho klášterními zahradami a pokojnými uličkami.

Den 7: Pollensa, Playa de Muro

Na závěr vaší dovolené navštivte historické město Pollenca, kde si prohlédněte starobylé památky a užijte si atmosféru místních trhů. Poté se vydejte na jednu z nejkrásnějších pláží ostrova - Playa de Muro, kde si dopřejte relaxaci a koupání.

S tímto itinerářem budete mít možnost prozkoumat různorodost Mallorky během týdenní dovolené a odhalit všechny její poklady. Půjčené auto vám umožní volnost pohybu a objevování skrytých koutů této krásné destinace. Takže připravte kufry a vydejte se na nezapomenutelný pobyt na Mallorce!

Mohlo by Vás zajímat

Oleandr
publikováno 16. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Hnojení oleandru: Správně zvolené živiny podpoří rostlinu v bohatém kvetení, začněte s ním již nyní

Zámek Jezeří
publikováno 12. 5. 2024 autor Petr Dostál

Zámek Jezeří: Na rozhraní dvou světů

Angrešt
publikováno 16. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jarní hnojení angreštu zajistí bohatou úrodu a sladké plody: Jak a čím hnojit?

zavřít reklamu
×
Reklama