Nechť vás provází síla: Mezinárodní den Star Wars

fotografie autora Petr Dostál publikováno 01.05.2024 07:30
Star Wars

Všichni milovníci Hvězdných válek by měli okamžitě zbystřit, jelikož v sobotu 4. května se po celé České republice koná Mezinárodní den filmů Star Wars. Největší oslavy se uskuteční v hlavním městě, v Praze, kde se můžete zúčastnit Star Wars průvodu a zajít do několika tematických muzeí.

Všichni fanoušci Hvězdných válek se v kostýmech svých oblíbených Star Wars hrdinů sejdou v sobotu 4. května v 9:30 na Václavském náměstí u jezdecké sochy sv. Václava. Kostýmovaný průvod půjde centrem Prahy z Václavského náměstí po ulici Na Příkopech až na náměstí Republiky. Následně se kostýmovaní účastníci vydají ulicí Celetnou až na Staroměstské náměstí. Oslavy budou zakončeny v klubu Cross v Holešovicích, kde pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program. Těšit se můžete i na slavné osobnosti, jelikož svou účast letos přislíbil tvůrce Star Wars komiksů Marco Turini a dabéři Vojtěch Rohlíček a Monika Ticháčková. Když se od průvodu budete chtít odpojit, Praha má kromě těchto oslav rozhodně co nabídnout. Pokud však chcete zažít tematický den či víkend, vydejte se po stopách svých oblíbených hrdinů.

Za filmovými legendami

Chcete poznat Yodu? Potkejte se se svými hrdiny pěkně zblízka a na památku se s nimi třeba i vyfoťte. Pokud milujete filmy a komiksy, nenechejte si ujít muzeum filmových legend v centru Prahy na Václavském náměstí. Společnost Film Legends má po celé České republice celkem pět muzeí. Konkrétně v Praze se však můžete těšit na více jak 500 exponátů postav z kultovních filmů, které jsou natolik propracované, že vám přijdou velice realistické. Postavy jsou zpracovány od měřítka 1:6 až po životní velikosti a 100 % si zde najdete svého oblíbeného hrdinu z filmů Star Wars, Marvel, Avatar, Harry Potter či Vetřelec a Predátor.

Ocelová krása, kterou nezničíte

Darth Vader, Chewbacca nebo Stormtrooper a další hrdinové z Hvězdných válek z oceli? O čem je řeč? Navštivte muzeum ocelových figurín v ulici Celetná nedaleko Staroměstského náměstí. Toto interaktivní muzeum přináší návštěvníkům ve dvou patrech ocelové postavy známé z filmů, luxusní auta či sci-fi a fantasy, vše vyrobené z recyklované oceli. Malí i větší návštěvníci ocení zejména to, že se nejedná o klasické muzeum. Na vše si totiž můžete sáhnout. Sedněte si do auta a točte volantem, půjčte si od superhrdiny jeho zbraň a propojte se s umělou inteligencí, díky které je muzeum o to více interaktivní. Figuríny jsou navíc ozvučené, takže nudit se tu rozhodně nebudete.

Hry pro malé i velké

Den zakončete kousek od Václavského náměstí v The Playground, kde opět narazíte na Stormtroopera v nadživotní velikosti, se kterým se můžete vyfotit na památku. Na několika patrech najdete obrovské hračkářství, skluzavku, benátský kolotoč, arkádovou hernu, zrcadlové bludiště, lasergame, motýlí dům a virtuální hernu. Oblíbené fanouškovské předměty a hračky s logem Star Wars jsou zde naprostou samozřejmostí.

Mohlo by Vás zajímat

Mšice
publikováno 13. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Domácí postřik na mšice, který ochrání vaši budoucí úrodu

Volvo EX90
publikováno 16. 5. 2024 autor David Vanda

Jako David a Goliáš. Volvo provedlo unikátní nárazovou zkoušku

Muškáty
publikováno 15. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Nejlepší hnojivo na muškáty a několik rad, díky kterým vám budou bohatě kvést až do podzimu

zavřít reklamu
×
Reklama