Cesta po Rakousku: Země relaxace, poznání i náročné turistiky

fotografie autora Aleš Mohr publikováno 06.02.2024 06:45
Soutěska nad řekou Leutascher Asche

Pět míst, která při cestě po této zemi rozhodně nesmíte minout. Od rozlehlých jezer přes strmé soutěsky, mohutné vodopády až po fascinující vrcholky rakouských Alp. To je jen krátký výčet ze země, která má toho návštěvníkovi tolik co nabídnout.

Tento náš jižní soused má kromě moře opravdu všechno. Strávená dovolená tak může být opravdovým zážitkem. 

Schafberg: Vlakem až na vrchol

Začínáme na samém okraji rakouských Alp, kde se ve výšce 1782 m.n.m nachází turisticky velmi oblíbený vrchol Schafberg.

Ve městečku St. Wolfgang si můžete zakoupit jízdu vláčkem, který vás po více jak 130 let staré ozubnicové dráze vyveze až na úplný vrchol. Na něm se nachází dvě restaurace a krásná vyhlídková místa. Pro cestu dolů lze využít jednu z mnoha turistických tras.

Schafberg

Attersee: Vodní obr s průzračnou vodou

Z několika nádherných a rozlehlých jezer vybírám právě Attersee. Třetí největší jezero celého Rakouska vás svojí velikostí doslova ohromí, stejně jako průzračnou vodou s viditelností až neskutečných 25 metrů pod vodní hladinu. Tento gigant hluboký místy až 171 metrů je rájem pro milovníky všech vodních sportů i potápěčů. Nadšence cyklistiky zase láká četnými cyklostezkami kolem celého jezera.

Attersee

Krimmelské vodopády: Poklad celé Evropy

Krásnějších vodopádů v celé  Evropě moc nenajdete. Tento je tvořen ze tří kratších stupňů, které dohromady dosahují neuvěřitelných 385 metrů. Podél celé vodní kaskády vede cesta s četnými výhledy na padající vodu a byla využívána už ve středověku jako důležitá obchodní trasa s alpskou solí. Síla burácejícího vodopádu je neopakovatelnou podívanou pro každého návštěvníka. 

Krimmelské vodopády

Cumberland Wildpark Grünau: Uprostřed divočiny

Cílem přírodní rezervace bylo návštěvníkovi poskytnout jedinečný zážitek přirozeného prostředí s velkým počtem druhů zvířat. A to se v jednom z největších parků Evropy zakladatelům skutečně povedlo. Rozlehlá oblast vsazená do nádherné přírody v člověku opravdu navozuje pocit divoké přírody. Mezi její největší skvosty z říše fauny patří medvěd hnědý, los, vlk, či dokonce bizon. Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci, na které tu čeká mnoho dětských hřišť.

Cumberland Wildpark Grünau

Liechtensteinklamm: Nic pro slabé povahy.

Úchvatná soutěska nad řekou Großarlbach, se nachází nedaleko města Sankt Johann im Pongau. V 300 metrů hlubokém kaňonu byla vybudována kilometrová stezka, vedoucí po dřevěných chodnících ve velké výšce nad řekou. Jeho návštěva je opravdovým adrenalinovým zážitkem. Na konci trasy spatříte přes 20 metrů vysoký vodopád. Dle dávné pověsti je soutěska dílem rozzuřeného ďábla.

Mohlo by Vás zajímat

Zámek Žleby
publikováno 30. 4. 2024 autor Petr Dostál

Kulinářská pohádka: Oživlá kuchyně na zámku Žleby i výlety za poznáním

Byd Shark
publikováno 29. 4. 2024 autor David Vanda

Čínská automobilka BYD vyvíjí nový pickup truck. Dokáže se dostat i na americký trh?

Mustang
publikováno 30. 4. 2024 autor David Vanda

Limitovaná edice Fordu Mustang oslaví 60 let výročí modelu

zavřít reklamu
×
Reklama