Několik zajímavých tipů na rodinný výlet – jak strávit poslední dubnový víkend a zabavit celou rodinu

fotografie autora Jan Nováček publikováno 26.04.2024 07:00
Muzem ČD Lužná

Duben se pomalu blíží ke konci, máme před sebou poslední dubnový víkend. Využijte krásného teplého počasí a vezměte svou rodinu na krásný výlet. V dnešním článku vám přinášíme několik zajímavých tipů, kam o víkendu vyrazit.

Jarní počasí může být jako na houpačce. O následujícím víkendu má být ale krásné a teplé počasí. Pokud byste rádi se svou rodinou někam vyrazili, ale stále nevíte kam, inspirujte se několika zajímavými tipy na víkendový výlet.

Bitva Libušín – středověká bitva za účasti tisíce bojovníků

V sobotu, 27. dubna se v obci Libušín ve Středočeském kraji bude konat 31. ročník této středověké akce. Jedná se o historický festival – středověkou bitvu, která je největší svého druhu v Evropě. Bitvy se zúčastní přibližně tisícovka bojovníků z ČR i zahraničí. Přijďte se podívat na dechberoucí bojové akce a taktiky z období středověku doplněné o pyrotechnické efekty. Na letošní akci se představí jedna z nejvýznamnějších uskupení historického šermu, Berounští měšťané.

Akce se koná na bývalém koupališti Libušín, program je naplánovaný od 10 do 19 hodin. Základní vstupné je 300 kč, rodinné pak 750 kč.

Zahájení sezóny v Centru řemesel a zahrad Botanicus

V sobotu 27. dubna zahajuje letošní sezonu centru řemesel Botanicus. Centrum řemesel je společně s bylinnou zahradou jedním z projektu společnosti Botanicus. Centrum řemesel je napodobeninou historické vesnice, nejedná se však o přesnou repliku. Cílem projektu je představit život a práci v období středověku. V jednotlivých domech se můžete vyzkoušet dobové řemeslo a dozvědět se něco o činnostech lidí z tého doby. 

Centru řemesel a zahrad Botanicus

Pro děti je připraven v každém stavení program. Na vlastní kůži si mohou vyzkoušet ražení mincí, psaní husím brkem, výrobu svíček nebo si ozdobit perníček.

Součástí vesnice je i bylinná zahrada s klidovou zónou vhodnou k procházce. Občerstvit se můžete ve středověké krčmě.

Otevřeno bude od 10 do 17 hodin. Základní vstupné je 170 kč, snížené 100 kč a rodinné 490 Kč.

Zahájení sezóny Muzea ČD v Lužné

Pokud máte rádi vy, nebo vaše děti vláčky, nenechte si ujít zahájení sezóny v muzeu ČD v Lužné u Rakovníka. Zahájení se koná v sobotu 27. dubna v 9:30 a otevřeno je až do 17 hodiny.

Milovníci vlaků a techniky s tím spojené si rádi prohlédnou nespočet historických strojů, některé vyrobené i před rokem 1900. Hlavním lákadlem je však jízda parním nebo motorovým vlakem na nově rozšířeném úzkorozchodném okruhu. 

V muzeu ČD v Lužné najdete největší sbírku parních lokomotiv v ČR. Kromě parních strojů jsou k vidění i dieselové či elektrické lokomotivy. Součástí muzea jsou i dobové osobní i nákladní vagony.

Základní cena je 200 kč, snížená cena 160 kč a rodinné vstupné 580 kč.

Mohlo by Vás zajímat

Mustang
publikováno 30. 4. 2024 autor David Vanda

Limitovaná edice Fordu Mustang oslaví 60 let výročí modelu

čertovy hlavy
publikováno 2. 5. 2024 autor Petr Dostál

Bránu do pekel nebo Čertovy hlavy ukrývá Kokořínsko

Maserati
publikováno 2. 5. 2024 autor David Vanda

Maserati bude k designu nových vozů využívat umělou inteligenci

zavřít reklamu
×
Reklama