Tipy na víkendový výlet za deštivého počasí, který nadchne zvídavé děti i rodiče

fotografie autora Jan Nováček publikováno 19.04.2024 07:15
rytířské turnaje

Plánujete rodinný výlet na nadcházející víkend, ale nejste si jisti počasím? I za nepříznivého počasí můžete vyrazit na skvělý rodinný výlet, inspirujte se našimi tipy.

Nadcházející víkend bude podle předpovědi deštivý. Chtěli byste vyrazit s rodinou na výlet, ale nevíte kam? Nenechte se odradit nevhodným počasím. Deštivé počasí je vhodné pro návštěvu muzeí, výstav, jeskyní a dalších krytých lokalit. V dnešním článku vám přinášíme několik tipů na rodinný výlet, na který můžete vyrazit i za nepřízně počasí.

VeteránTechna na brněnském výstavišti

Brněnská VeteránTechna, dříve jako MotorTechna burza je burza a výstava historických vozidel na brněnském výstavišti. Na celkové ploše větší než 12 000 m² (z toho 1 730 m² v krytých pavilonech) můžete shlédnout historická vozidla, motocykly a jejich díly, dobovou dokumentaci a literaturu i další sběratelské předměty. 

Burza se koná dvakrát ročně, jarní akce vychází na sobotu 20. dubna 2024. Děti do 15 let a držitelé ZTP/P mají vstup zdarma. Dospělí za vstup zaplatí 200 kč. Pokud přijedete automobilem, můžete zaparkovat zdarma.

Poznej rodové sídlo Sternbergů

Hrad Český Šternberk láka na dubnové víkendy akcí s názvem poznej rodové sídlo Sternbergů. Akce je vhodná zejména pro děti ve věku 5 až 10 let, ale na své si jistě přijdou starší děti i jejich rodiče. 

Vydejte se na prohlídku hradu společně s klíčnicí. Na speciální prohlídce o délce 40 - 50 minut se dozvíte, že na hradech nebydleli jen králové a princezny. 

Hrad Šternberk založil rytíř Zdeslav z Divišova a žilo na něm mnoho jeho potomků. Zajímavostí je, že tento hrad vlastní rod Šternberků od samotného založení až dodnes.

Český Šternberk

Rytířské turnaje na zámku Dětenice

Středověké kolbiště v Dětenicích bylo vybudováno v roce 2009. Od té doby se zde pořádají historické turnaje. O dubnových víkendech probíhá na kolbišti největší akce roku – honosné rytířské turnaje. Přijďte nasát historickou atmosféru a podívat se na krásné koně, kaskadérské kousky bojovníků i přehlídku historických zbraní ze 14. - 16. století. Letošní příběh je zaměřený na boj dobra se zlem, kde vítězství dobra nebude vůbec jednoduché.

Akce se koná za každého počasí, pro diváky je zajištěna krytá tribuna. Rezervace není nutná. Hlavní turnaj se v měsíci dubnu koná v sobotu a neděli ve 14 hodin.

Mohlo by Vás zajímat

Jahody
publikováno 26. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Žloutnutí listů jahod nepřehlížejte. Co značí a jak zajistit, aby jahodníky bohatě plodily

Plamének
publikováno 28. 4. 2024 autor Petra Seibertová

Nejkrásnější popínavé rostliny, které ozdobí dům i pergolu – inspirujte se

Mustang
publikováno 30. 4. 2024 autor David Vanda

Limitovaná edice Fordu Mustang oslaví 60 let výročí modelu

zavřít reklamu
×
Reklama