Průvodce týdenním pobytem na Mallorce: Co vidět a navštívit?

fotografie autora Petr Dostál publikováno 25.04.2024 07:00
Palma de Mallorca

Mallorca, jeden z nejkrásnějších španělských ostrovů, pokud plánujete týdenní dovolenou v této krásné destinaci, máme pro vás připravený skvělý itinerář.

Mallorca, jeden z nejkrásnějších španělských Baleárských ostrovů, láká návštěvníky svým pestrým mixem historie, kultury, nádherné přírody a slunečných pláží. Pokud plánujete týdenní dovolenou v této krásné destinaci, máme pro vás připravený skvělý itinerář. Půjčte si auto a vydejte se na dobrodružství po celém ostrově!

Den 1: Palma de Mallorca

Vaše dovolená začíná v hlavním městě ostrova – Palma de Mallorca. Procházejte úzkými uličkami historického centra, navštivte impozantní gotickou katedrálu Panny Marie a prozkoumejte krásný královský palác Almudaina. Nezapomeňte si dopřát chvíli odpočinku u malebného přístavu a ochutnat místní speciality v jedné z útulných restaurací.

Pokud hledáte místo k odpočinku u moře, nedaleko od Palmy najdete krásnou pláž Platja de Palma, která nabízí jemný písek a čistou vodu.

Den 2: Cap de Formentor, Alcudia

Druhý den se vydejte na sever ostrova k mysu Cap de Formentor, kde budete obklopeni úchvatnými výhledy na moře a skalnaté útesy pohoří Serra de Tramuntana. Poté pokračujte do města Alcudia, kde můžete prozkoumat starobylé hradby obklopující historické centrum města.

Relaxujte na oblíbené pláži Playa de Alcudia s jemným pískem a průzračnou vodou, ideální pro rodiny s dětmi.

Cap de Formentor

Den 3: Arta, Cala Ratjada, Manacor

Další den zamiřte na východ k městu Arta, kde si můžete prohlédnout místní trhy a navštívit starobylé památky. Poté pokračujte do přímořského letoviska Cala Ratjada, kde si užijete slunce a moře. Místní pláže ocení především milovníci šnorchlování. Na závěr dne se zastavte v Manacoru, známém svou výrobou perel. Nezapomeňte si tak přivézt originální suvenýr ze svých cest.

Co nevynechat: Nedaleko této oblasti se nachází také jeskyně, které jsou známé pod názvem Cuevas del Drach. Nachází se v nich podzemní jezera, na kterých se pořádají i koncerty živé hudby. Nenechte si ujít tento zážitek!

Den 4: Andratx, Sant Elm

Prozkoumejte západní pobřeží a navštivte malebné městečko Andratx. Poté pokračujte k vesničce Sant Elm, odkud můžete podniknout výlet lodí k ostrovu Sa Dragonera, chráněné přírodní rezervaci.

Den 5: Sa Calobra, Torrent de Pareis

Tento den bude plný dobrodružství v přírodě. Vydejte se do údolí Sa Calobra a prozkoumejte skalnaté útesy a malebné zátoky. Nezapomeňte navštívit nejznámější kaňon ostrova – Torrent de Pareis. V tento den ale dbejte zvýšené opatrnosti, silnice k zátoce je úzká a klikatá a v pozdních ranních hodinách se hemží dalšími návštěvníky.

Torrent de Pareis

Den 6: Deia, Valldemossa

Pokračujte po západním pobřeží a zastavte se ve vesničce Deia, která je známá svými uměleckými kořeny. Deia je ukrytá v horách a proto se vám i na tomto místě budou skýtat nádherné výhledy do okolí. Poté navštivte Valldemoso, kde si můžete prohlédnout historický kartouzský klášter a procházejte se jeho klášterními zahradami a pokojnými uličkami.

Den 7: Pollensa, Playa de Muro

Na závěr vaší dovolené navštivte historické město Pollenca, kde si prohlédněte starobylé památky a užijte si atmosféru místních trhů. Poté se vydejte na jednu z nejkrásnějších pláží ostrova - Playa de Muro, kde si dopřejte relaxaci a koupání.

S tímto itinerářem budete mít možnost prozkoumat různorodost Mallorky během týdenní dovolené a odhalit všechny její poklady. Půjčené auto vám umožní volnost pohybu a objevování skrytých koutů této krásné destinace. Takže připravte kufry a vydejte se na nezapomenutelný pobyt na Mallorce!

Mohlo by Vás zajímat

Rajčata
publikováno 5. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Nejčastější chyby při pěstování rajčat, kterým bychom se měli vyhnout pro získání kvalitní úrody

Jahody
publikováno 3. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Několik tipů na vyvýšené jahodové záhony, které ozvláštní jakoukoli zahradu nebo terasu

Ovoce
publikováno 2. 5. 2024 autor Nikola Klementová

15 potravin, které prodlužují život. Do jídelníčku by je měl zařadit každý

zavřít reklamu
×
Reklama