Chcete se projít po stropě nebo si s někým vyměnit obličej? Navštivte pražské Muzeum smyslů

fotografie autora Petr Dostál publikováno 08.02.2024 07:00
Muzeum smyslů

Nic kolem nás není takové, jak se na první pohled zdá. Máte pocit, že takové tvrzení je trochu přitažené za vlasy? Až se svými ratolestmi navštívíte pražské muzeum smyslů, pochopíte jeho význam.

Zjitří vaše vnímání

Zvuky, vůně, zrakové vjemy, tomu všemu čelíme každý den v našem životě. Tyto podněty neustále probouzejí naše smysly k činnosti. V muzeu smyslů na vás čeká celkem 50 exponátů, které zjitří vaše vnímání světa. Jde o interaktivní expozici, které se stanete součástí. Probudí ve vás smysly, o kterých ani netušíte, že je vlastně máte. Získáte nevšední zážitky. Už se probudila vaše zvědavost? Tak to je jenom dobře. Uvidíte tu naprosto úžasné instalace. Nakouknete do zkreslených místností. Spatříte obrázky plné dokonalých optických iluzí. Zažijete věci, které jsou pro vás dosud nepředstavitelné. Načerpáte spoustu vjemů očima, ušima, nosem, hmatem. Budete moci testovat svoje smysly a jejich bystrost v místě, kde si můžete vychutnat nádherné spojení vzdělávaní a zábavy. 

Roztodivné atrakce

Je to doslova jako horská dráha, po takových spirálách se budou pohybovat vaše pestré pocity a dojmy. Buďme tedy konkrétnější. Nahlédnete do fantastické místnosti Vzhůru nohama. Už jste se někdy procházeli po stropě? Tady máte možnost si to vyzkoušet. Na lůžku z 1209 hřebíků se protáhnete a vyzkoušíte si, jak se cítí takový indický fakír. V expozici Pin Wall, kolíkové stěně vážící půl tuny a dlouhé jeden metr, můžete nechat naprosto volný průchod své fantazii. Jak na vás bude působit? Nechte vše plynout. Nebo schválně, co s vámi udělá lidská hlava na talíři? Pošmákli byste si na ní? Nebo jinak. Co takhle nosit chvíli obličej někoho jiného? Tohle vám umožní Plot na výměnu obličejů. Jestli jste milovníkem divokých party, nevynechejte nekonečnou disco místnost. V Amesově místnosti se pro změnu můžete zmenšit nebo naopak vyrůst během pár vteřin. 

Muzeum smyslů

Nadchnete i znuděné puberťáky

Muzeum je tajemné, bláznivé, ale zároveň obsahuje silný prvek racionality. Tyto iluze jsou skutečné. Zažíváte je přece vy, teď a tady, nejsou žádným výmyslem. Proto se po návštěvě Muzea od Senses může váš pohled na realitu zajímavým způsobem proměnit. V každém případě vás tu čeká ohromná porce poznání a příjemné zábavy. Pokud zavítáte do metropole a máte pocit, že už tu máte všechny památky dokonale prohlédnuté, tohle je skvělá atrakce, která vám otevře nové dimenze. Rozhodně sebou vezměte děti. Ručíme za to, že expozice a divy, které vás v ní čekají, zaujmou předškolní špunty i znuděné puberťáky. Ani ti nebudou litovat, že vám věnovali díl svého ctěného času. V tomhle muzeu se totiž otravovat nebudou. Muzeum se nachází v Jindřišské ulici 20 na pražském Novém Městě a můžete ho navštívit každý den od 10:00 do 20:00 hodin. A nezapomeňte: Jak jsme zmínili v úvodu, nic nevypadá tak, jak se zpočátku zdá. 

Mohlo by Vás zajímat

Rajčata
publikováno 5. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Nejčastější chyby při pěstování rajčat, kterým bychom se měli vyhnout pro získání kvalitní úrody

čertovy hlavy
publikováno 2. 5. 2024 autor Petr Dostál

Bránu do pekel nebo Čertovy hlavy ukrývá Kokořínsko

Zuby
publikováno 2. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Zánět dásní trápí velkou část populace. Jak se potíží zbavit přírodní cestou?

zavřít reklamu
×
Reklama