Top aquaparky nabídnou tobogán evropského formátu i sušičku plavek

fotografie autora Petr Dostál publikováno 09.02.2024 07:15
Centrum Babylon

I v chladném únoru dostane spousta lidí chuť si zaplavat nebo zablbnout ve vodě. Aquaparků u nás vyrostla v minulých letech spousta, které z nich ale slibují nejlepší zábavu pro celou rodinu?

Obyčejný bazén nestačí

S prostým bazénem na plavání už se dnes lidé nespokojí. Nejde jenom o to zaplavat si, ale také o dávku adrenalinu. V aquaparku nenajdete jenom bazén se skluzavkou, ale i další neobvyklé atrakce, které vám poskytnou neobyčejné vodní zážitky. Ať už jde o vířivky, tobogány, divoké řeky, vlnobití, vodopády, vodní hřiby a mnoho dalšího. Když se budete chtít vyřádit ve vodě, potřebujete, aby aquapark byl co nejblíže vašeho bydliště. Některé ale nabízejí tak skvělou zábavu, že se vyplatí si kvůli nim i pár kilometrů zajet. Které mezi ně patří?

Babylon v Liberci: Nádherné akvárium i bazén pro závodníky 

Za zajížďku pak stojí i Centrum Babylon v Liberci. Milovníci saunování ocení zdejší saunový svět budovaný po antickém vzoru. Otravuje vás, že když vylezete z bazénu, máte mokré plavky? Tak tady najdete jejich sušičku. Obdivovat můžete i akvárium, kde majestátně plavou Arowany dvojvousé. Budete-li v Pardubicích, zaskočte do zdejšího vodního světa. Mají tu jeden z nejmodernějších bazénů současnosti, který se hodí i pro trénink závodních plavců, protože jako jediný u nás má závodní nášlapné bloky dnes užívané na evropských a světových soutěžích. Perfektní zázemí s širokou paletou atrakcí poskytne také jihlavský Vodní ráj. Pohodu a dokonalý servis najdete v Aquaforu ve Františkových Lázních, za pozornost pak stojí také aquaparky ve Špindlerově mlýně nebo v Olomouci. 

Centrum Babylon

Aquapalace Praha: Večerní laserová show

Kdo si chce užít opravdu mimořádnou porci adrenalinu, nedá dopustit na Aquapark v Čestlicích u Prahy. Co tu na vás čeká? Celkem 21 různých skluzavek a tobogánů. Narazíte tu na tobogán, kterým budete svištět dolů 250 metrů. Můžete si také dopřát sjezd divokou řekou dlouhou 450 metrů nebo si užít večerní vodní laserovou show. V některých bazénech okusíte umělé vlnobití. Máte zájem o potápění a ve volném moři se bojíte? Pak je pro vás jako stvořený zdejší 8 metrů hluboký vodní tubus, ve kterém vaše první potápěčské krůčky bude řídit zkušený instruktor. 

Aqualand Moravia: Lázně v římském stylu

Čestlicím velmi zdatně šlape na paty, nebo podle názoru některých vodomilů je dokonce předčí Aqualand Moravia v Pasohlávkách u Brna. Namátkou z nejpůsobivějších atrakcí: Tobogán High five dlouhý úctyhodných 260 metrů je natolik unikátní, že se v roce 2020 stává nositelem ceny jako druhý nejlepší evropský tobogán. Někoho nadchne 315 metrů dlouhá Líná řeka nebo naopak Divoká řeka o délce 105 metrů. Teď v zimě je skvělé zaplavat si v geotermálním bazénu s vyhlídkou na Pálavu a Mušovská jezera. Ještě bychom měli dodat, že si tu možná budete připadat jako ve starém Římě, protože římskými lázněmi je zdejší interiér inspirován. 

Mohlo by Vás zajímat

Hubnutí
publikováno 6. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Tyto potraviny zařaďte do svého jídelníčku. Spalují tuky a pomáhají s hubnutím do plavek

Gargano
publikováno 4. 5. 2024 autor Aleš Mohr

Italský poloostrov Gargano: Poznejte jeho krásu z hladiny moře

Orchidej
publikováno 7. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jarní hnojení orchidejí je zásadní. Po kterém hnojivu budou krásně kvést?

zavřít reklamu
×
Reklama