Kvíz: Nejkrásnější místa v Česku, která stojí za návštěvu. Vyzkoušejte se, zda je poznáte všechna

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 13.04.2024 08:00
Česká republika

Přemýšlíte, kam vyrazíte o víkendu nebo ve volném čase na výlet? Někdy je vymýšlení opravdu složité, proto se inspirujte v dnešním kvízu.

Jelikož jsme cestovatelé tělem i duší, rádi objevujeme a poznáváme nová místa a zajímavosti, připravili jsme pro vás inspiraci. A to formou kvízu, který vás pobaví, navíc možná i inspiruje pro plánování dalšího výletu se svými nejbližšími. Jaro je v plném proudu, a tak by bylo jistě škoda sedět doma a nepoznávat krásy naší České republiky. Nabízí toho opravdu mnoho. 

Výlety po ČR

I Česká republika nabízí mnoho vyžití a přírodních či historických krás, které by byla škoda nenavštívit. Každý si tu najde přesně to, co má rád. Ať už to jsou zříceni či hrady a zámky, ale také skalní města. Milovníci dobrého a kvalitního vína si jistě přijdou na své na Jižní Moravě, která je protkaná nejen cyklotrasami, ale také vinohrady. Navíc mezi nimi najdete spoustu naučných stezek, které vás seznámí se zdejší historií. 

Mimo jiné, věděli jste, že Jižní Morava, respektive Pálava, je jedním z nejvíce navštěvovaných míst v ČR? Za zmínku také jistě stojí Mikulov a jeho zámek, Lednicko-valtický areál, nádherné vinařské uličky a mnoho dalších. Zde si užijí jak dospělí, tak i děti a klidně i aktivní senioři. Pro lidi s obytnými vozy nebo s karavany tu najdete mnoho zajímavých a komfortních stellplatzů. 

Česko není jen Jižní Morava

Česko opravdu není pouze o Jižní Moravě. Najdeme tu mnoho dalších dechberoucích míst. Za zmínku stojí Kokořínsko – překrásný Máchův kraj. Nebo zoologické zahrady, které tu máme krásné. Skalní města, skalní bludiště a mnoho dalších. Zmínit bychom bezpochyby měli i Jeseníky, které oplývají nádhernými lesy. Tak bychom jistě mohli pokračovat velmi dlouho. Vyzkoušejte si tedy náš kvíz a inspirujte se, kam o víkendu či ve volném čase vyrazíte. 

Kvíz

1. Menší město ležící v Pardubickém kraji se pyšní krásným renesančním zámkem. V zámeckém parku najdeme jízdárnu, ale i pivovar.

2. Město ležící ve Středočeském kraji nadchne svou památkovou rezervací zapsanou na seznamu UNESCO. Mezi nejznámější památky patří chrám sv. Barbory.

3. Malebné městečko ležící v Jihočeském kraji patří k nejnavštěvovanějším v České republice. Za navštívení stojí krásný zámek, ale také náměstí Svornosti.

4. Krásný vodopád necelých deset metrů vysoký se nachází na řece Mumlavě. Tato překrásná přírodní krása je přístupná celoročně, ale na jaře a na podzim má své nezaměnitelné kouzlo.

5. Prozatím patří k nejmladším národním parkům v České republice a leží v Ústeckém kraji.

6. Působivý klasicistní chrám pochází z roku 1825. Po červené turistické značce se k němu dostanete na kole, ale i pěšky.

7. 12 metrů vysoký skalní útvar z čedičových sloupců vznikl v důsledku chladnutí lávy. K místu vás dovede 6 km dlouhá okružní stezka.

8. Hlavním cílem této pevnosti byla ochrana zemských hranic. Dnes je však velkou turistickou atrakcí, kterou navštíví desítky tisíc nadšených návštěvníků ročně.

9. Nádherná přírodní rezervace se rozkládá na 125 hektarech. Do údolí řeky se lze dostat po Riegrove stezce.

Mohlo by Vás zajímat

Zapečené boloňské brambory
publikováno 25. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Rychlý a chutný oběd, když není času nazbyt a dojdou nápady

Karlovy Vary
publikováno 29. 4. 2024 autor Petr Dostál

Za tajemstvím lázeňského ráje: Putování Karlovými Vary po stopách Karla IV.

Star Wars
publikováno 1. 5. 2024 autor Petr Dostál

Nechť vás provází síla: Mezinárodní den Star Wars

zavřít reklamu
×
Reklama