Jak si užít klidu na cestách? Hledejte tiché hotely

fotografie autora Helena Stejskalová publikováno 26.03.2024 07:00
Hotel

Dovolená by pro vás měla přinést vytoužený klid. Ne vždy tomu ale tak bývá. Někdy se ubytujete a ke svému úleku zjistíte, že se hlučnější místo jste si nemohli vybrat. Od toho jsou tu tiché hotely.

Vnější i vnitřní příčinyhluku

Občasse stane, že vyrazíte navštívit svoji vysněnou dovolenkovoudestinaci a místo klidu vás čeká doslova noční můra. Okolívašeho hotelu je velice hlučné. Jeho zdrojů může být bezpočet.Příliš rušná ulice, kde vás hluk projíždějících šnůr autnenechá v klidu vyspat. Nebo se v těsné blízkostihotelu nachází nějaký 24hodinový výrobní provoz. Nemusí jítale ani o zdroje rámusu pocházející zvenčí. Stejně dobře můžejít o vnitřní příčiny. Například příliš hlučné větránía klimatizace. I tohle může rušit váš spánek. Nebo máubytovací zařízení příliš tenké stěny a je slyšet každéšustnutí z vedlejšího pokoje. Jako na potvoru se tam zrovnaubytovala hlučná mládež a vy máte po klidu.

Řešeníexistuje

Každýhotel neřeší popisované problémy. Některým majitelům jsouzkrátka fuk. Vám ale ne. Je sice krásné se ubytovat v luxusnímčtyřhvězdičkovém hotelu s perfektními službami, ale co natom, když je z něj výhled rovnou na dálnici vedoucí těsněkolem a okna vašeho pokoje jsou přesně v její úrovni?Existuje řešení, díky kterému něco podobného nezažijete.Jednoduše jde o to, vybrat si tichý hotel.

Certifikáttichý pokoj

Nainternetu najdete stránky, které evidují tiché hotely, tedytakové, kde budete mít zaručen klid. Jde o hotely, které majístandard Quiet Room, tedy tichý pokoj. Standard vyvinul KnowledgeCentre Sound Insulation (KGI) z Holandska. Představujeobjektivní měřítko hladiny hluku v hotelových pokojích. Hotely,které nesou označení QR, vám zajistí, že strávíte noc vmístnosti, která je dobře izolována proti hluku.Nic nebude rušit váš klidný spánek. Hotely, které tohotooznačení dosáhly, se tímto štítkem pyšní už u vchodu a narecepci najdete zarámované potvrzení o vlastnictví tohotocertifikátu. Aby ho hotel získal, musí dodržet dobu dozvuku vetřech úrovních, což se prokáže při náročném a pečlivémměření.

Letiště Hilton Mnichov

Výběrtichých hotelů

Namátkouuvádíme některé hotely, které se zmiňovaným certifikátempyšní:

  • Letiště Hilton Mnichov (Německo)

  • Letiště Crowne Plaza Changi (Singapur)

  • Sofitel London Gatwick (Velká Británie)

  • Hilton Paris Orly Airport Hotel (Francie)

  • Ramada Apollo Amsterdam Centre (Holandsko)

  • The Tokyo Station Hotel (Japonsko)

Protopokud někam cestujete, ověřte si, jestli váš vybraný hoteltakový certifikát vlastní. Pokud ne, hledejte v daném místějiný, který ho bude mít. Tak budete mít stoprocentní jistotu, ževaše cestování bude klidné a nezažijete žádné nepříjemnépřekvapení. 

Mohlo by Vás zajímat

Myrta
publikováno 11. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Myrta přináší štěstí a lásku, jak ji pěstovat, aby bohatě kvetla a nepochutnávali se na ní škůdci?

Česnek
publikováno 6. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Důvody, proč česneku žloutnou listy: A jak úrodu zachránit

Dostihy
publikováno 10. 5. 2024 autor Petr Dostál

Koňské dostihy nebo ochutnávka ve sklípku. Neděle bude plná akcí a kultury

zavřít reklamu
×
Reklama