Praha sportovní: Centra pro zdatné lezce i výhradně pro něžné pohlaví

fotografie autora Helena Stejskalová publikováno 01.04.2024 00:00
Sportcentrum

Návštěvy sportovních center v posledních letech patří k oblíbeným cestovatelským cílům. Někdo je ochoten si za zajímavou nabídkou zajet pár kilometrů. Lákají i sportovní areály v české metropoli.

Vylezte na největší stěnu

Kam v Praze za sportem? Nabízíme pár zajímavých tipů. Prvním z nich je umělá lezecká stěna centra Tendon Smíchoff, která je největší stěnou tohoto typu u nás v republice. Nachází se v prostorách někdejší továrny Škoda naftové motory na Smíchově, a to v hale o rozloze 16 x 32 metrů. Lezecká stěna je vysoká 14 metrů a najdete zde všechny dostupné profily, včetně toho o výšce 15,5 metru. Celkově si tu vychutnáte 2000 m2 plochy k lezení. Proto si zde užijí lezci různých výkonností i věku. 

Trochu neobvyklé zimní sportování 

Kdo má rád zimní sporty a chce si je vychutnat nejen v zimě, ale v jakoukoliv roční dobu a zároveň vyzkoušet třeba něco nového, může zavítat do curligové arény na pražských Roztylech. Uvidíte, jaký je to krásný pocit, úspěšně zahrát kámen po ledové dráze. Výhodou je zde zejména velmi kvalitní zázemí včetně přítomných trenérů. Bát se pustit na led se proto nemusejí ani úplní začátečníci, kteří se s tímto sportem setkávají úplně poprvé.  

Jak si vyčistit hlavu

Ženy přiláká FANatic Studio na Náměstí Míru na Vinohradech. Toto výhradně dámské sportovní centrum disponuje sálem o kapacitě 70 osob. Nabízí se zde všechny druhy aerobního cvičení. V posilovně najdete opravdu široké vybavení včetně rotopedů, elipserů a steprů a mohou dalšího. Zároveň jde o velmi přátelské prostředí, kde si něžné pohlaví může poklábosit o životě, o tom, co ho trápí, odpočinout si od starostí a vyčistit hlavu.

aerobic

Všestrannost především 

Kdo má rád multifunkční sportoviště, kde se třeba až přímo na místě rozhodnete, do čeho se dnes pustíte, běžte se podívat do Sport centra Evropská. Má velmi širokou nabídku možností sportovně se vyřádit, a přitom kvalita rozhodně netrpí. Co si zde můžete užít? Namátkou vybíráme například skupinové lekce různých druhů jógy, pilatesu, kruhových tréninků, Bosy, Tabaty, zumby nebo Fit dance. Dále si zde zahrajete squash, užijete spinning nebo veslování. Je zde i klasická posilovna, stoly pro stolní tenis, horolezecká stěna. 

Zábava pro různé věkové kategorie

Jasnou koncepcí ve volném čase zabavit celou rodinu vyniká centrum Gutovka v pražských Strašnicích. Narazíte tu na celkem čtyři beachvolejbalové kurty, hřiště na malou kopanou pyšnící se kvalitním trávníkem třetí generace. Teenagery na prkénkách potěší možnosti zdejšího skateparku. Kromě toho nesmíme vynechat ani multifunkční hřiště. Najdete zde největší venkovní lezeckou stěnu nejen v rámci České republiky, ale i celé střední Evropy. Právě ta je pro mnoho návštěvníků tím největším lákadlem.

Mohlo by Vás zajímat

Hortenzie
publikováno 8. 5. 2024 autor Petra Seibertová

5 tipů pro bohatě kvetoucí hortenzie, které by měl znát každý pěstitel

Trávnička
publikováno 8. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Pěstování trávničky: Pro husté trsy jí dopřejte správné umístění, ale také péči a ochranu

Kuchyň
publikováno 7. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Jak odstranit zápach z mikrovlnné trouby: Osvojte si jednoduchý trik, který vás potíží zbaví

zavřít reklamu
×
Reklama